Kiriman tidak dijawab | Topik aktif Waktu sekarang ialah Sabtu, 19 Jun 2021 8:58 am



Jawab topik  [ 19 kiriman ]  Pergi ke muka 1, 2  Berikutnya
Program Jalinan Ukhuwwah (PJU) ke-4, Disember 2009 
Pengarang Mesej
Administrator
Administrator
Avatar pengguna

Menyertai pada: Khamis, 15 Mei 2008 4:26 pm
Kiriman: 115
Lokasi: Malaysia
Jawab dengan petikan
B) As-Salaamu \'alaikum semua sahabat sahabiah APIS sekalian,

Menarik tak tajuk ini? Ya, mungkin nampak jauh ke hadapan. \'Ala kulli hal, berdasarkan pengalaman ana yang telah menyertai ketiga-tiga PJU APIS sebelum ini, ana sangat berbesar hati untuk mengajak kita semua untuk bertindak proaktif dalam memulakan langkah awal persediaan.

Nampak gayanya, PJU 3 yang paling meriah dan lancar hingga kini. Hingga ada peserta yang minta ditambah hari program. Buat makluman antum, hasil penilaian daripada borang maklum balas yang diberikan oleh peserta ada pada simpanan AJK APIS.

Alangkah baiknya jika kita semua dapat menyumbangkan buah fikiran, moga-moga PJU 4 nanti lebih ceria dan mampu memberikan manfa\'at yang lebih besar.

Antara buah fikiran ana ialah:


1. Menjemput Ustaz Hasrizal Abd. Jamil (Saiful Islam.com), dan juga Ustaz Meeftah (yang telah hadir pada pju 3) sebagai penceramah bagi PJU 4.

2. Mengadakan PJU 4 di lokasi yang lebih dekat kepada kawasan rekreasi ( yang membolehkan aktiviti jungle trekking dapat diadakan.)

3. Mengadakan kerjasama dan bantuan dengan badan Islam yang terkemuka ( dicadangkan YADIM), bagi memperoleh dana yang besar dan mencukupi.

4. Memberikan peluang kepada syarikat perniagaan bagi \"sponsor\" bahan-bahan PJU 4, seperti t-shirt, pen dan lain-lain, dan pada masa yang sama mereka berpeluang mengiklankan perniagaan mereka.

5. Menjadikan program ini berlangsung selama 4 hari 3 malam.

6. Mewajibkan peserta mengesahkan kehadiran seminggu sebelum bermula program.

7. Mewajibkan bayaran penyertaan sebelum bermula program.

(Perkara 6 dan 7 bertujuan untuk memastikan kehadiran yang sewajarnya dan mengelakkan pembaziran.)

8. Adakan sesi perkenalan dengan organisasi APIS, pimpinan APIS dan soal jawab.

Sekian, untuk kali ini.

Mesti antum ada banyak cadangan yang meletup-letup lagi kan?

Jom kita sumbangkan di sini.

Ke arah PJU 4 yang lebih perkasa dalam memperkukuhkan kefahaman Islam dan kemantapan ukhuwwah Islamiyyah.

Daripada ana di Adelaide,

Ikhwan

B)

_________________
Tuhan kami, Engkaulah tujuan kami. Keredhaan-Mu pencarian kami.


Khamis, 12 Mac 2009 11:10 am
Profil YIM
Administrator
Administrator

Menyertai pada: Sabtu, 19 Apr 2008 11:44 pm
Kiriman: 88
Lokasi: Bangi, Selangor
Jawab dengan petikan
salam semua ~

selamat datang ke APIS

semoga kalian mendapat faedah2 semasa berada dalam laman web ni

kalau ada apa2 masalah atau komen untuk meningkatkan laman web ni, jangan segan2 ya utk berkongsi :)


Sabtu, 21 Mac 2009 4:38 pm
Profil YIM WWW
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Menyertai pada: Jumaat, 20 Mac 2009 2:11 pm
Kiriman: 2
Lokasi: Selangor-Sabah-Johor
Jawab dengan petikan
salam...
PJU ni cm interesting je...
bole sy tau yg lepas buat kt ne ek???
pesert2 pelajar sbp saje ke atau cm ne???

maaf la byk sgt soalan...


Isnin, 23 Mac 2009 10:48 am
Profil YIM
Junior Boarder
Junior Boarder
Avatar pengguna

Menyertai pada: Isnin, 21 Jul 2008 6:05 pm
Kiriman: 35
Lokasi: Kluang, Johor
Jawab dengan petikan
rindu PJU...walaupon tak banyak role,tapi banyak dapat belajar dgn sahabat2 lain.kalau yg bersusah payah memastikan pju berjalan lancar tu lagila cmne perasaan mereka..semoga PJU seterusnya akan lebih meriah..


Isnin, 23 Mac 2009 3:00 pm
Profil WWW
Administrator
Administrator

Menyertai pada: Sabtu, 19 Apr 2008 11:44 pm
Kiriman: 88
Lokasi: Bangi, Selangor
Jawab dengan petikan
salam

waaaa dah tak dapat nak join. dapat join pun dari jauh je, humm insyaAllah PJU yang seterusnya pasti \'ngetop\'


Selasa, 24 Mac 2009 10:54 am
Profil YIM WWW
Junior Boarder
Junior Boarder
Avatar pengguna

Menyertai pada: Isnin, 21 Jul 2008 6:05 pm
Kiriman: 35
Lokasi: Kluang, Johor
Jawab dengan petikan
ye..insyaallah mudah-mudahan..


Selasa, 24 Mac 2009 6:02 pm
Profil WWW
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Menyertai pada: Selasa, 23 Dis 2008 4:17 pm
Kiriman: 19
Lokasi: Kuala Lumpur
Jawab dengan petikan
salam~

waa... nie yg dh xsabar nk join! ngeh3..
hermm.. cdgn akh ikhwan..

-kenalkn ahli jawatankuasa apis tue.. hrp dipertimbgkn eyh.. sbb yg join pju selalunye terdiri drpd mereka yg baru je join apis.. dlm erti kte laen.. msih blum hadiri muktamar thunan + laen2.. xsmpt nk knl tulang belakang apis..

xlupe juge... rsenya pd hari pertama program perlu adekn sesi taaruf yg bkn shaja melibatkan peserta dlm kumpulan.. tp mungkin boleh perkenalkan semua fasi yg terlibat! erk.. sbb mse pju baru nie pun xsmpt knl semua.. hehe


maaflah klo terkasar bhasa...;)
wallahualam~


Jumaat, 27 Mac 2009 3:52 pm
Profil YIM
Administrator
Administrator

Menyertai pada: Rabu, 25 Jun 2008 5:40 pm
Kiriman: 47
Lokasi: Rawang,Selangor
Jawab dengan petikan
to zafiqa: tahun lepas kami buat di ILDAS. Peserta dr klgn pelajar sbp yg bru lepas spm. Juga dialukn pjr semasa sbp,lepasn sbp dan sesiapa yang berminat.

to zue: InsyaAllah,itu antara slot penting. Akan diberi perhaian.

to reza: takpe..dari jarak jauh masih boleh mbantu kn..

to ikhwan: InsyaAllah,kita usahakan kerjasama tu dan tempt yg sebegitu.

Mohon sesiapa yg minat dan mampu beri komitmen sepenuhnya untuk mjayakan PJU 4,sila maklumkn pada ana.


Sabtu, 28 Mac 2009 1:12 pm
Profil YIM WWW
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Menyertai pada: Jumaat, 06 Jun 2008 11:06 pm
Kiriman: 14
Lokasi: TaSek GeluGor...........pulau pinang...
Jawab dengan petikan
assalamaulaikum...pju yang lepas tak dapat sertai..moga2 pju yang akan datang diberi kemudahan...


Isnin, 30 Mac 2009 12:17 am
Profil YIM
Administrator
Administrator

Menyertai pada: Rabu, 25 Jun 2008 5:40 pm
Kiriman: 47
Lokasi: Rawang,Selangor
Jawab dengan petikan
InsyaAllah najwa..moga kita bertemu..:)


Rabu, 08 Apr 2009 12:21 pm
Profil YIM WWW
Senior Boarder
Senior Boarder

Menyertai pada: Ahad, 22 Jun 2008 10:28 am
Kiriman: 45
Jawab dengan petikan
pju ini masih dalam progress..semuanya terletak pada komitmen ahli..INsyaallah SU kita dalm proses mengusahakannya


Isnin, 15 Jun 2009 10:31 am
Profil
Administrator
Administrator
Avatar pengguna

Menyertai pada: Khamis, 15 Mei 2008 4:26 pm
Kiriman: 115
Lokasi: Malaysia
Jawab dengan petikan
Insya ALLAH, dengar cerita kali ni akan minta kerjasama JAKIM juga..... :shock: semoga berjalan baik, jemput ust mantap2, minta tempat best2, makan sedap2.


Sabtu, 01 Ogo 2009 6:42 am
Profil YIM
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Menyertai pada: Sabtu, 26 Sep 2009 2:13 am
Kiriman: 3
Jawab dengan petikan
salam..
nanti kalau dah confirm semua, jangan lupa inform ye!
sy naaakkk sangat pergi..
thun lepas ade kesulitan sket..sedih jugak x dpt g...
moge ALLAH bg peluang tahun nie..
insyaALLAH.....


Sabtu, 26 Sep 2009 2:46 am
Profil
Administrator
Administrator
Avatar pengguna

Menyertai pada: Khamis, 15 Mei 2008 4:26 pm
Kiriman: 115
Lokasi: Malaysia
Jawab dengan petikan
insha ALLAH sebarang perubahan atau perkembangan terkini akan dimaklumkan kelak. syafiqa jadi ajk boleh? sekali dengan alia


Sabtu, 26 Sep 2009 5:08 am
Profil YIM
Fresh Boarder
Fresh Boarder

Menyertai pada: Rabu, 09 Jul 2008 1:09 pm
Kiriman: 4
Jawab dengan petikan
salam...

looking forward for pju4..
harap dpt join lah tahun ni..


Sabtu, 03 Okt 2009 10:24 pm
Profil WWW
Papar kiriman sejak:  Susun mengikut  
Jawab topik   [ 19 kiriman ]  Pergi ke muka 1, 2  Berikutnya

Siapa dalam talian

Pengguna yang melayari forum ini: Tiada pengguna berdaftar dan 1 tetamu


Anda tidak boleh mengirim topik baru dalam forum ini
Anda tidak boleh menjawab topik dalam forum ini
Anda tidak boleh menyunting kiriman anda dalam forum ini
Anda tidak boleh menghapuskan kiriman anda dalam forum ini
Anda tidak boleh mengirim lampiran dalam forum ini

Cari:
Lompat ke:  
cron